Nu trebuie sa ne miram in ca in ultima vreme birourile din sticla se gasesc tot mai mult in spatiile comerciale, mai ales spatiile de birouri. Avantajele pe care asemenea amenajari din sticla le ofera sunt superioare comparativ cu metodele de compartimentare traditionale efectuate utilizad pereti din rigips si usi din lemn sau mdf.
Daca va ganditi sa compartimentati spatiul deschis sunt mai jos si unele avantaje ale partitiilor de sticla pe care ar trebui sa le luati in calcul atunci cand inceperi amenajarile.
Usile si peretii despartitori din sticla ofera posibilitatea de a maximiza si eficientiza spatiul mai ales in cazul unui spatiu deschis si mentin transparenta necesara oferind in acelasi timp si intimitate atunci cand este nevoie. A avea birouri intr-un spatiu deschis are si o serie de avantaje si cele mai importante sutn cresterea numarului de interactiuni intre angajati si reducerea numarului de sedinte, dar un astfel de spatiu poate sa devina uneori galagios.
Birourile din sticla vin pentru a contracara aceste inconveniente oferind protectie fonica si termica pentru sticla securizata si geamurile duplex.
Un spatiu mai eficient nu se obtine doar pentru birouri. Si restaurantele pot sa aiba astfel de pereti din sticla si pot crea astfel un spatiu pentru diverse evenimente. Chiar si pentru cabinetele medicale se poate beneficia de avantajele compartimentarilor din sticla prin realizarea unei Sali de asteptare practice si moderne. Exemplele pot continua in acest sens.
Un spatiu de birouri care are multe geamuri sau usi, resepctiv pereti de sticla, sunt mai luminoase decat birourile traditionale in care predomina peretii si usile compacte. Amenajarile care utilizeaza sticla permit patrunderea razelor de lumina naturala in spatii unde altfel va trebui sa utilizati lumina artificiala frecvent. In afara de beneficiile legate de costurile cu energia elecyrica pe temen lung sunt si studii care arata ca expunerea angajatilor la lumina naturala are avantaje si asupra productivitatii si sanatatii lor